A Gyászfeldolgozás Módszer egy bizonyítottan hatásos program veszteségeink feldolgozására.

Gyászfeldolgozás Módszer

"A feldolgozás azt jelenti, hogy visszakapjuk kellemes emlékeinket, anélkül, hogy lelkiismeret furdalás vagy bűntudat árnyékolná be őket" (J.W. James- R. Friedman)

Gyászfeldolgozás

Veszteségfeldolgozás a Gyászfeldolgozás Módszerrel ®

A gyász egy veszteségre adott természetes és normális reakció. Mindazoknak – a sokszor egymásnak ellentmondó – érzéseknek az összessége, amelyet egy nagy változás, életünk addig megszokott rendjének a felborulása okoz.

Lehet akármi az oka, abból a több mint negyvenféle veszteségből, ami érhet egy embert élete során. Attól függetlenül, hogy mi törte össze a szívedet, valószínűleg rosszul érzed magad. Nem fogom megmagyarázni, hogy hogyan is érzed magad. Hiszen ezt már tudod! Azt sem fogom mondani, hogy tudom, hogy érzed magad, mert ez nem igaz, nem tudom.

A Gyászfeldolgozás Módszer az USA-ból indult az 1970-es évek végén, Magyarországon Dr. Sarungi Emőke szegedi pszichiáter jóvoltából 2011 óta elérhető. Bár kutatások is bizonyítják hatékonyságát, a módszer sikerét mégis az jelzi leginkább, hogy maguk a módszert kipróbált gyászolók viszik tovább hírét világszerte, és válnak sokszor maguk is a módszert alkalmazó segítőkké. A módszertan nem minősül terápiának.

Veszteségfeldolgozás

Mit tartalmaz a Gyászfeldolgozás 7-alkalmas programja?

A program célja, hogy segítségünkre legyen az érzelmi veszteség okozta fájdalom, zavarodottság, elszigeteltség és magány feloldásában.
1.-3. alkalom

Gyásszal kapcsolatos tévhiteink

Megbeszéljük a gyászról alkotott eddigi elképzeléseit, élményeit. Feltárjuk, hogyan gyászolt eddig, mi segített, és mi nem. Megismerjük, milyen átmeneti energiafelszabadítókat (munkába temetkezés, evés, alkohol, pornó, stb.) használt a nehéz érzések, és fájdalmak elterelésére.

4. alkalom

Veszteségdiagram

Elkészíti saját veszteségdiagramját, amely feltárja az élete során eddig átélt meghatározó veszteségeit (haláleset, költözés, válás, megcsalás, anyagi stabilitás elvesztése, stb.). Ezután kiválasztjuk azt a veszteséget, amely a jelenét leginkább befolyásolja, amellyel tovább dolgozunk.

5. alkalom

Kapcsolatdiagram

Minden kapcsolatunkban vannak vegyes érzelmek, akár egymással ellentétesek is. A kiválasztott kapcsolatban meghatározó személyre (akár élő, akár elhunyt) felállítunk egy kapcsolatdiagramot, amely alapján megvizsgáljuk a meghatározó eseményeket és a hozzájuk fűződő érzelmeket.

6. és 7. alkalom

Gyógyító beteljesítés

A 8-alkalmas program végén, a be nem teljesített érzelmi közlések gyógyító tényőzékké alakításával pontos instrukciók alapján elkészíti a beteljesítő levelét, amelyben kimondja érzelmi igazságait, olyat amit eddig talán soha sem tudott, vagy mert kimondani, leteszi bűntudatát és lelkiismeretfurdalását.

Veszteségfeldolgozás

Hogyan segít a gyász helyes feldolgozása?

Átveszi az uralmat és a kontrollt a múltban történtek jelenbeli hatásai felett.
Kevésbé fog félni az újabb veszteségektől.
Visszakapja kellemes emlékeit, és bűntudat, lelkiismeret-furdalás nélkül élheti életét.
Természetesen és felszabadulva fog tudni gyászáról, veszteségeiről beszélni.
Szabadabban tudja kifejezni érzéseit környezete reakciójától függetlenül.
Együttérzőbb, elfogadóbb lesz múltjával, jelenével és jövőjével.
Újra megtalálja élete értelmét anélkül, hogy attól félne, hogy ismét csalódás fogja érni.
Beletörődés helyett valódi elfogadást, megbékélést él meg.

Időpontfoglalás

1

Telefonon vagy emailben vegye fel velem a kapcsolatot, melynek során megbeszéljük, hogyan tudok segíteni.

2

Megbeszéljük a részleteket, és kölcsönösen megegyezünk az első alkalom időpontjában és helyszínében.

3

A legelső megbeszélt alkalomról számlát állítok ki, amelyet elküldök Önnek e-mail-ben.

4

A legelső megbeszélt alkalmat előre szükséges átutalással kifizetni, amely az időpontfoglalást véglegesíti.

5

A megbeszélt időpontokat legkésőbb 24 órával a kezdés előtt lehet lemondani, ellenkező esetben az alkalom megtartottnak minősül.

GYÁSZFELDOLGOZÁS

15.000 Ft/alkalom

Online (Google Meet)

Személyesen ( helyszínek )

50 perc / alkalom