Gyászfeldolgozás

Veszteségeink feldolgozása

"A feldolgozás azt jelenti, hogy visszakapjuk kellemes emlékeinket, anélkül, hogy lelkiismeret furdalás vagy bűntudat árnyékolná be őket" (J.W. James- R. Friedman)

GYÁSZFELDOLGOZÁS MÓDSZER® MAGYARORSZÁG

Gyászfeldolgozás

A gyász egy veszteségre adott természetes és normális reakció. Mindazoknak – a sokszor egymásnak ellentmondó – érzéseknek az összessége, amelyet egy nagy változás, életünk addig megszokott rendjének a felborulása okoz.

Lehet akármi az oka, abból a több mint negyvenféle veszteségből, ami érhet egy embert élete során. Attól függetlenül, hogy mi törte össze a szívedet, valószínűleg rosszul érzed magad. Nem fogom megmagyarázni, hogy hogyan is érzed magad. Hiszen ezt már tudod! Azt sem fogom mondani, hogy tudom, hogy érzed magad, mert ez nem igaz, nem tudom.

A Gyászfeldolgozás Módszer az USA-ból indult az 1970-es évek végén, Magyarországon Dr. Sarungi Emőke szegedi pszichiáter jóvoltából 2011 óta elérhető. Bár kutatások is bizonyítják hatékonyságát, a módszer sikerét mégis az jelzi leginkább, hogy maguk a módszert kipróbált gyászolók viszik tovább hírét világszerte, és válnak sokszor maguk is a módszert alkalmazó segítőkké. A módszertan nem minősül terápiának.

GYÁSZFELDOLGOZÁS

Mit kap a 8-alkalmas programtól?

A program célja, hogy segítségünkre legyen az érzelmi veszteség okozta fájdalom, zavarodottság, elszigeteltség és magány feloldásában.

Gyásszal kapcsolatos tévhitek

Megbeszéljük a gyászról alkotott eddigi elképzeléseit, élményeit. Feltárjuk, hogyan gyászolt eddig, mi segített, és mi nem. Megismerjük, milyen átmeneti energiafelszabadítókat használt a nehéz érzések, és fájdalmak elterelésére.

A veszteségdiagram

Elkészíti saját veszteségdiagramját, amely feltárja az élete során eddig átélt veszteségeit, vagy az életét meghatározóan befolyásoló eseményeket. Majd kiválasztjuk azt a veszteséget, amely a jelenét leginkább befolyásolja, amellyel tovább dolgozunk.

A kapcsolatdiagram

Minden kapcsolatunkban vannak vegyes érzelmek, akár egymással ellentétesek A kiválasztott kapcsolatban meghatározó személyre (akár élő, akár elhunyt) felállítunk egy kapcsolatdiagramot, amely alapján megvizsgáljuk a meghatározó eseményeket és a hozzájuk fűződő érzelmeket.

Gyógyító tényezők

A 8-alkalmas program végén, a be nem teljesített érzelmi közlések gyógyító tényőzékké alakításával pontos instrukciók alapján elkészíti a beteljesítő levelét, amelyben kimondja érzelmi igazságait, olyat amit eddig talán soha sem tudott, vagy mert kimondani.

GYÁSZFELDOLGOZÁS

Hogyan segít a veszteség és gyász feldolgozása?

Átvesszük az uralmat a történtek ránk való hatása felett.
Kevésbé félünk az újabb veszteségektől.
Visszakapjuk kellemes emlékeinket anélkül, hogy bűntudat, vagy lelkiismeret-furdalás árnyékolná be őket.
Természetesnek és normálisnak vesszük, hogy a gyászról beszéljünk.
Szabadabban kifejezzük érzéseinket környezetünk reakciójától függetlenül.
Együttérzőbbek, elfogadóbbak leszünk.
Újra megtaláljuk életünk értelmét anélkül, hogy attól félnénk, hogy ismét csalódás fog érni .
Beletörődés helyett valódi elfogadást, megbékélést élünk meg.

GÁSZFELDOLGOZÁS

Időpont foglalás

1

Telefonon vagy emailben vegye fel velem a kapcsolatot, melynek során megbeszéljük, hogyan tudok segíteni.

2

Megbeszéljük a részleteket, és kölcsönösen megegyezünk az első alkalom időpontjában és helyszínében.

3

A legelső megbeszélt alkalomról számlát állítok ki, amelyet elküldök Önnek e-mail-ben.

4

A legelső megbeszélt alkalmat előre szükséges átutalással kifizetni, amely az időpontfoglalást véglegesíti.

5

A megbeszélt időpontokat legkésőbb 24 órával a kezdés előtt lehet lemondani, ellenkező esetben az alkalom megtartottnak minősül.

GYÁSZFELDOLGOZÁS

12.000 Ft/alkalom

Online (Skype)

Személyesen ( helyszínek )

50 perc / alkalom