Érzelem Fókuszú Párterápia

ÉFT / Hold Me Tight®

"Vajon lehetséges-e jól lennünk a párkapcsolatunkban?"

HOLD ME TIGHT® - ÖLELJ ÁT PROGRAM

Érzelem-Fókuszú Terápia

Sok panaszt, elkeseredett beszámolót hallani napi szinten a párkapcsolatokról. A megdöbbentően sok válás miatt egyre inkább azt gondoljuk, a válás egy elkerülhetetlenül lecsapó szörnyeteg, ami válogatás nélkül szedi áldozatait, és bárkit utolérhet. Életünk fontos mozgatórugója a remény. Ha tudunk reménykedni, akkor kreatívabbak vagyunk, és jobban tudunk a problémakeresésre koncentrálni. A sok rossz hír a kapcsolatokról éppen ezt a reményt veszi el, szinte beletörődünk, hogy a kapcsolatok úgysem működnek. Ezért nagyon fontos, hogy értsük, mi mit tehetünk azért, hogy a párkapcsolat erősödjön.

Az érzelemfókuszú párterápia több ezer pár megfigyelésével és komoly kutatásokkal megtalálta a szerelem rejtélyének kulcsát.

Érzelem Fókuszú Párterápia

A szerelem tánclépései

Az érzelemfókuszú párterápia szakemberei azt figyelték meg, hogy a párok mintha valami előre megbeszélt koreográfia mentén veszekednének. A lépések a kapcsolat kereséséről és az ettől való elzárkózásról szólnak. A párok egyike aktívan, szinte erőszakosan, kritikusan keresi a kapcsolatot, szeretné párját bevonni a kapcsolatba, megbeszélni a problémákat, mert fontos számára a kapcsolat.

Ezt sokszor bántón, kritikusan teszi, amitől párja védeni kezdi magát, és hogy ne legyen nagyobb probléma, inkább lezár, elhallgat, elmegy, mert fontos neki a kapcsolat. Ettől aztán a kapcsolatot rendezni akaró fél érzi magát tehetetlenül és cserbenhagyva, mire legtöbbször még hangosabb lesz, vagy ő is visszavonul, így lesznek mindketten magányosak. És dühösek.

Érzelem Fókuszú Párterápia

Mit rejt a harag?

Dühünk fedő érzés. Erősen hat ránk, de sokszor nem értjük, miből is született. Valójában a düh legtöbbször félelemből vagy valamilyen fájdalomból adódik. Amikor egy párkapcsolatban dühösen párja fejéhez vágja a feleség: „Már megint nem jöttél időben!”, valójában azt mondja, „Hiányoztál, és nagyon vártam már, hogy hazagyere.”

Ha egy pár megpróbálja a veszekedések során előkerülő dühöt megérteni, és ezt elmondja a párjának, akkor a partner figyelmesebb és befogadóbb lesz, jobban meghallja az üzenetet, és szívesebben változik.

Érzelem Fókuszú Párterápia

A harag méregfoga

A program elsősorban nem a krízisben lévő kapcsolatok “terápiáját” célozza, hanem a házasságban élők által ismert mindennapi konfliktusokra, megfáradásokra nyújt újfajta rátekintést, és új megoldási módokat kínál a már oly sokszor elakadt vitákra, konfliktusokra.

Ilyen formán nem terápiás, hanem preventív hangsúlyú alkalom. Fő célja hogy kilépjünk falaink mögül, hogy tanuljunk érdeklődő figyelemmel tekinteni egymásra, és felismerni, milyen nagymértékben hagytuk elrejtőzni egymás iránti tiszteletünket, szeretetünket.

HOLD ME TIGHT

A program főbb témakörei

A szerelem és a kötődés, mi miért történik?
Ördögi párbeszédek felismerése, avagy hol fut zátonyra a szerelmünk?
A fájó pontok megtalálása, amikből az ördögi párbeszédeink valójában kialakulnak.
Visszatérés egy rázós pillanathoz, amiről még beszélni is nehéz.
"Ölelj át" beszélgetés, a közelség újfajta megtapasztalása.
Sérelmek megbocsátása és a bizalom újraépítése.
Kötődés szex és érintés útján, ahol testi és lelki vágyaink találkoznak.
A szerelem megőrzésének, mélyítésének művészete.

HOLD ME TIGHT PSZICHOEDUKÁCIÓ

Időpont foglalás

1

Telefonon vagy emailben vegye fel velem a kapcsolatot, melynek során megbeszéljük, hogyan tudok segíteni.

2

Megbeszéljük a részleteket, és kölcsönösen megegyezünk az első alkalom időpontjában és helyszínében.

3

A legelső megbeszélt alkalomról számlát állítok ki, amelyet elküldök Önnek e-mail-ben.

4

A legelső megbeszélt alkalmat előre szükséges átutalással kifizetni, amely az időpontfoglalást véglegesíti.

5

A megbeszélt időpontokat legkésőbb 24 órával a kezdés előtt lehet lemondani, ellenkező esetben az alkalom megtartottnak minősül.

PÁRBAN - 8 ALKALOM

HOLD ME TIGHT PSZICHOEDUKÁCIÓ

18.000 Ft/alkalom

Online (Skype)

Személyesen ( helyszínek )

60 perc / alkalom